۸ عامل برای انتخاب یک IoT وب سرور

برای بسیاری  از کاربردهای IOT (اینترنت اشیا) ، قراردادن یک HTTP/WebSocket برای انجام کار کافی است. اغلب این راه حل می تواند سریع تر، ساده تر و مقرون به صرفه تر باشد. انتخاب یک وب سرور مناسب می تواند دشوار باشد، بنابراین با در نظر گرفتن چند فاکتور این انتخاب بهتر انجام می شود.

چرا یک وب سرور؟

در ابتدا یک سوال کلی؛ آیا Embedded Web Server واقعا می تواند جایگزینی برای زیر ساخت های IOT باشد؟ در پاسخ باید گفت بسته به آنچه که شما انتظار دارید ، کاملا.

یک وب سرور خوب می تواند از رابط گرافیکی خوب استفاده کند، سرویسهای RESTful را اجرا کند و … .

پاسخ به دسترسی از راه دور کاربران با ایجاد یک پنل برای سرور ، فعال سازی سرویس پیش بینی و نظارت در بسیاری از سطوح RESTful API Server و قابلیت قراردادن برنامه ها به صورت آنلاین و همزمان در سمت سرور می تواند راه حل خوبی باشد.

در بسیاری از کاربردها استفاده از Embedded Web Server ها؛ به لحاظ مالی و همچنین از منظر توسعه آسان تر معقولانه تر بنظر می رسد .

 

انتخاب راه حل مناسب

راه حل و پیشنها دهای زیادی در بازار وجود دارد. ویکیپدیا تنها بیش از ۳۰ فهرست در صفحه مقایسه خود را نشان می دهد. اجازه دهید اول صبر کنیم  و ظرفیت فنی وب سرورهای را مورد نیاز بررسی کنیم سپس سراغ انتخاب برویم ، عوامل اصلی که برای تصمیم گیری بهتر در نظر گرفته شوند:

 

اندازه: شما بهترین راه حل و کارها را انجام می دهید و در پایان نیازمند یک دستگاه کوچک، سبک وزن و مناسب با مکانتان را دارید.

امنیت: باید مطمئن باشید که می توانید از SSL/TLS استفاده کنید و مکانیزم تایید اعتبار از راه دور را داشته باشید.

پایداری: پروژه های مشابه را بررسی کنید و ببینید که سیستم مورد نظرتان چگونه بروز می شود و عملکرد آن را از سایت های معتبر مورد بررسی قرار دهید.

قابلیت اجرا: از یک روش قابل انتقال استفاده شود. پلتفرمی که انتخاب می کنید قابلیت اجرا در eCos, UNIX/Linux, Windows, MacOS و یا  iPhone و  Android را داشته باشد و یا برای آن راه حلی داشته باشید.

قابلیت انتقال: از کتابخانه هایی مطمئن استفاده کنید که به آسانی اجرا شوند و از کدهای کوتاه تر و کمتری استفاده کنید چون در اجر راحترتر و سریع تر می باشد.

راحتی اجرا: سورس برنامه در یک فایل جمع آوری شده باشد تا قابلیت انتقال و نصب را در سیستم های مختلف داشته باشد.

مجوز ها: برای پایین بودن قیمت نرم افزار های متن باز و آزاد مناسب تر هستند، اما در کارهای تجاری شما نیاز به دریافت مجوز دارید. مجوزها برای بروزرسانی ، تغییرات و… کمک می کنند و همچنین شما یک شرکت در پس کار خود دارید و تا قسمتی در اعتبار کارتان تاثیر خواهد گذاشت.

پشتیبانی: اگر پروژه شما ساده و راحت باشد نیاز به پشتیبانی ندارید و می توانید به آسانی کار خود را به جلو ببرید اما در پروژه های بزرگتر پشتیبانی به راحتی می تواند شما را به جلو حرکت دهد.

این نکات را با هر راه حل که می توانید در آینده استفاده کنید، بررسی کنید.

 

نویسنده: Sergey Lyubka

باز نویسی: محمد صداقتی

 


در ادامه می توانید مطالعه کنید

 


 

محمد صداقتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *